Engla Lundgren

Inriktning Språk

Det var inte förrän det var dags för omval till gymnasiet som Engla upptäckte att det fanns ett program med språkinriktning.
Eftersom hon både tycker om och har lätt för språk blev det då en självklarhet att välja om.
– Först hade jag valt ekonomiprogrammet, men jag blev så glad när jag upptäckte att den här möjligheten fanns. Jag tycker att det var dåligt med information om humanistiska programmet, säger Engla.

På högstadiet läste hon engelska och spanska, men idag finns dessutom både italienska och latin på schemat och Englas intresse för språk har bara ökat.
– Hela klassen är väldigt studiemotiverad och har stora drömmar. Både de som går ”språk” och de som går ”kultur” brinner verkligen för sina inriktningar. Det ger en unik samhörighet. Alla har valt programmet för att de är intresserade och våra kompetenta lärare har också gjort mycket för intresset och engagemanget, berättar hon.

Efter gymnasiet vill Engla flytta till ett spansktalande land och fortsätta att plugga språk. Att resa och kanske så småningom bli lärare finns också med i planen.
– Jag vill lära mig ”mina” språk flytande. Det är en stor fördel att vara språkkunnig även om man bor kvar i Sverige. Eftersom det tog henne själv så lång tid att upptäcka sitt program uppmanar Engla alla att läsa på ordentligt om allt man kan välja. Själv trodde hon tidigare att HU var ett estetiskt program.
– Man ska kolla noga också på sånt som man till början kanske inte tror man är intresserad av, konstaterar Engla.

Sidan uppdaterades den